Maraton Modern

Det har varit lite halvdåligt med siffror här på Go Bajen Go på senaste tiden. Men i och med att omgång 26 nu spelats färdig finns en hel del underlag för diverse summeringar och funderingar. Och det hela börjar här och nu på Go Bajen Go. Mer kommer senare.

Eftersom jag tillhör en av dem som är mer intresserad av fotboll i nutid än i dåtid kändes det rätt att räkna igenom och presentera två ”moderna” varianter på den traditionella – och vad gäller att korrekt spegla nutiden – inte helt rättvisande maratontabellen.

Frågan är vilken som är mest relevant? Den tio års löpande (dvs 1998 – 2007) eller den ”numerologiskt” mer tilltalande som beskriver 2000-talet (2000 – 2007)?

Nåja, kunde inte bestämma mig så det blir båda två. Om två år kommer de båda hur som helst ha ”flutit” samman.

Som en extra ”feel-good” bonus presenteras även en 5 års maratontabell för Stockholms län.

Sett över de 10 senaste åren gör Bajen i år ett rejält kliv uppåt. Från en 7:e till en 3:e plats och det tack vare att vi byter ett 1997 i norrettan mot ett 1998 i allsvenskan. Tredje bästa klubb de tio senaste åren. Och det trots ett ”mellanår” i år. För övrigt är det bara små förändringar. Kanske BP är värda att nämnas. Förbi Assyriska och Enköping. Bra första säsong. Synd att det slutade där.

20071101-a02.png

Sedan har vi 2000-talet. Inte mycket att orda över. En placering ned men även i detta perspektiv är Bajen en av Sveriges tre mest framgångsrika klubbar. Det är även det riktigt bra.

20071101-b01.png

Sedan har vi har vi 5-årstabellen i Stockholms län där Bajen i år passerar blåränderna och är nu stolt innehavare av titeln ”Stockholms bästa lag” de 5 senaste åren. I alla fall sett till inbörds möten, Faktum är att Bajen vann även årets Stockholmstabell med BP på andra plats. Blåränderna sist 🙂  Ajikå då? Spelar inte i Stockholms stad. Får nöja sig med länstabellen nedan.

20071101-c01.png

Slutnotis:

Faktum är att detta inlägg skrivs på ett hotellrum i Palma på Mallorca. Höstlov och golf tillsammans med sonen. Detta skrivs inte (bara) för att ”äckla” er läsare utan för att berätta om en kul grej jag såg vid mellanlandningen i Madrid. Denna kärra!!! Real Madrid’s egen MD-83. Han inte knäppa egen bild så jag lånar från klubben direkt.

 

Såg genast för mitt inre hur en MD-83 med Bajens namn och logga skulle se ut. Har vi råd med det snart? Vore hur som helst en otroligt läcker syn. Kolla inredningen här.

För övrigt blir det på lördag ett besök på ONO Estadi (med plats för 45.000 åskådare på en befolkning och 468.000 mallorciner) för att se en La Liga-fight där jag antar att RDC Mallorca tvålar till ellos-dödarna Valencia.

Och för er (inklusive mina så kallade vänner) som kallar golf för en ap-sport så har jag en referens som kanske tar ner er på jorden. Kolla in den här artikeln om John Daley…. Det går visst utmärkt att kröka, röka, flukta in barnflickor och göra reklam för yppiga damer även för golfare. Kolla bara här och här.

3 svar to “Maraton Modern”

 1. Robert Says:

  När man ser maratontabellerna blir man än mer besviken över att vi inte tog chansen och kickade ut Göteborg ur allsvenskan när vi hade tillfälle. Helt upplagt. Hur kunde vi bränna?
  Robert – Tigerrandigt

 2. Mobius Says:

  Robert, du har ju helt rätt….

  Ibland ser man inte skogen för träden. Analysen – och det uppenbara – drunknar i siffrorna.

  Vi skulle naturligtvis tryckt ned Göttelagbörg en gång för alla….

 3. Fotbollsfunderingar « . . . and we smiled Says:

  […] sport, TIFO, You’ll Never Walk Alone trackback Bajen vann inte Allsvenskan, men de ligger trea i maratontabellen och är Stockholms bästa lag. Det är inte illa det! …och det är en mäktig känsla att se […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: