Pocket Guide

Tillhör du den grupp av männsikor som under match – oavsett ledning eller underläge – sliter ditt hår och högt utbrister: ”Ohhh, hur f*n ska det här gå?”

Go Bajen Go ger dig – i detta inlägg – svaret. Nästan i alla fall 🙂

Men för att få lite variation till de vanliga graferna och långa utläggningarna (som du normalt finner på denna blogg) bjuder Go Bajen Go denna gång på en behändig Pocket Guide som dessutom kan medtagas och konsulteras vid match.

Här får du – som sagt var – svaret på hur matchen (sannolikt) kommer att sluta utifrån ställningen efter första halvlek hemma och borta, om första målet i matchen görs av Bajen eller motståndarna, om matchen spelas på Söderstadion eller på bortaplan. I första eller andra halvlek. Heltäckande. Eller hur?

”Pocket Guiden” finner du här.

(För dig som – liksom jag – är lite datorovan följer här ett tips för att få en tydlig bild på skärmen. Gör så här. Tryck på länken ovan. När det nya fönstret öppnat sig håller du pekaren över bilden en kort stund. Då dyker en liten ikon – eller fyrkant – upp längst ned till höger på bilden. Tryck på den så blir texten tydlig.)

Och trots det här försöket att ”skoja” till presentationen av siffrorna lite är de faktiskt riktigt intressanta. Ta dig tid att kolla igenom dem.

Det förvånade mig faktiskt hur ”poängstarka” Bajen är. Bara man lyckas få till den där första ledningen. (För de som önskar lite närmare vägledning till hur guiden ska läsas kan få lite tips här.)

Nå, hur gör du nu för att att få med dig guiden i utskrivet skick? Jo följ dessa enkla instruktioner:

  • Skrivt ut den här ppt-versionen (bäst kvalitet och i rätt storlek) på en färg-/fotoskrivare. (Skriver du ut på svartvit skrivare blir resultatet bäst om du i ”Utskriftspanelen” under ”Färg/Gråskala” väljer alternativet ”Färg”.)

  • Vik enligt instruktion

  • Klipp längs med den streckade linjen

  • Lägg i plånboken. Bredvid säsongskortet så klart.

  • Konsultera guiden under match (på Söderstadion, framför TVn eller web-radion)

Och du…sprid gärna lite Bajenglädje genom att tipsa dina vänner om denna ”Pocket Guide” genom att maila dem länken till detta inlägg https://gobajengo.wordpress.com/2007/10/01/pocket-guide/ 🙂

Och för dig som är intresserad av en djupare genomgång av siffrorna och analyserna som Pocket Guiden bygger på blir rådet att hålla ögonen öppna under hösten då Go Bajen Go planerar att återkomma med utförligare krönikor i ämnet. För här finns mer att fundera kring. Guiden baseras på Bajens samtliga matcher (256 stycken) mellan 1998 – 2007.

Avslutar med en liten ”quiz”.

Bajen har – sedan återkomsten till allsvenskan 1998 – vid 29 tillfällen gått till halvtidsvila med en ledning om minst två mål. Frågan är; vid hur många av dessa tillfällen har Bajen –  trots betryggande ledning i halvtid – lämnat planen med poängförlust vid full tid ? Lämna ditt svar i en kommentar.

Ett svar to “Pocket Guide”

  1. Irwaz Says:

    Suverän manual tack.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: